oncelikle, ps3'unzde ana menu uzerinde sagdan ikinci listeye geliyorsunuz, bu bazi modellerde farkli olabilir o yuzden resim uzerinde isaretledim. Beyaz halkamsi cizginin icinde, hani beyzbol topuna benzeyen bir imlec varya iste onun oldugu bolum, adi herhalde account management'di.

o menude en altta facebook hesabinizi ps3 hesabinizla birlestirebilirsiniz, facebook e-mail adresiniz ps3 icin kullandiginizdan farkli olabilir, ama bu bir sorun teskil etmeyecektir.
bu sadece iliskilendirme kismiydi, bundan sonra trophyleri nasil yukleyeceginiz sorusu var. ben ilk basta hersey otomatik olarak isliyor sanmistim ama kazandigim trophylerin 10da 1i yuklenince bi terslik oldugunu farkettim, otomatik yuklemiyor ne yazikki, sizin bunu kendiniz yapmaniz gerekecek, ama cok cok kolay.
hani arkadaslarinizin oldugu, en sag menude, sizin profiliniz de en basta yer aliyor ya, ordan girip kisa bir mesaj yazabiliyorsunuz kendi profilinzde gorunebilecek sekilde, iste o kisim. oraya gelip kendi profil kartiniz ustunde X'e basinca bazen "trophy sync operation" felan yaziyor ya bazen de direk aciyor, iste olay orda.
yeni aldiginiz trophyler varsa onlari hesabiniza aktariyor o islem sirasinda, yoksa forumlarda gamercard'iniz hala eskisi gibi cikacaktir taa ki siz o "sync" operasyonunu yapana kadar.
bi de soyle kisa bir not, eger bu operasyonu bir kac gun sonra yaparsaniz yine trophylerin bir cogunun yayinlanmamasi muhtemel, oynadiktan sonra kapatmadan o gece bir kere bu kisma gidip profilinize bakmanizi tavsiye ederim eger trophylerim face'de ciksin diyorsaniz

vs