Furkan ve birkaç arkadaşımız ile 4 gündür oynuyoruz. Furkan başka bir başlıkta demiş ki: "Selim Başak'ta başta beğenmedi, zaman tanıdı ve sonra şok oldu". Gayet haklısın Furkan kardeşim. 4 günde çok şey değişti oyunda.
Rütbe atladıktan sonra açılan sınıflar, perkler ve bu perklerin başarılı bir şekilde kullanılması sonucunda(bir oyunda 5 yeri tamir et gibi), diğer sınıflarında bunları kullanabilmesi yada karşı takımın oyuncusu kılığına girebilmek ve hedef oyuncuya suikast yapabilmek gibi özellikler gerçekten çok iyi tasarlanmış.
İlk gün sadece bir karmaşa içinde teamdeathmatch gibi gelmişti bana fakat 4 gün oynadıktan sonra, Jian'a da söylediğim gibi, oyun kendini taktiksel oynamaya doğru itiyor. Yakın zamanda her oyuncu en yüksek rank'e gelecek ve o zaman mecburen oyun içinde görev dağılımı yapılması gerekecek.
Haklı olarak beğenmeyenler de var tabiiki oyunu, her oyunu herkes sevecek diye birşey yok. Tahminimce bu başlık altına da "bence CoD serisi buna 5 basar" gibi yazılar eklenecektir(belkide bunu yazdım diye eklenmez ).
Benim fikrime göre, ki çok sayıda, genelde başarılı bir şekilde ve çok uzun yıllardır (26 sene kadar oldu ) oyun oynarım, Call of Duty serisi ile kesinlikle karşılaştırma yapılmaması gereken bir oyun. Bunu yazarken Cod daha iyi veya KZ daha iyi demiyorum. Türleri tam olarak aynı değil demek istiyorum. Nasıl Gran Turismo ile Burnout aynı klasmanda değil(biri daha simulasyon diğeri daha arcade), bu iki oyunda bu şekilde değerlendirilmeli bence.
Bu arada, Killzone2 hayatımda gördüğüm en iyi altyapıya sahip oyun diyebilirim. Killzone.com sayfasına PSN ID'im ile login olup biraz kurcaladıktan sonra hayretler içinde kaldım. Yaptığım maçların harita üzerindeki replaylerini bile gösteriyor.
Klan savaşları anlamında da direk olarak oyun içinden maç teklifi yapılması, turnuvaların düzenlenebilmesi bence çok başarılı. Gamebattles'da neler yaşandığını biliyorsunuz tabiiki. Hileciler, yanlış sonuç bildirenler, sonucu onaylamayanlar...
En önemli yönlerinden birisi de LAG olmaması, bu grafik ile 32 kişi lag olmayabiliyormuş demek. Diğer oyun firmalarının çoğu GG'den birşeyler öğrenirler inşallah.
Bu yazdıklarımın yanında, CoD serisindeki Search&Destroy'un tadı başka tabiiki...
Olumlu/olumsuz yorumlarınızı bekliyorum ama lütfen, bir gerçeğe dayanmayan sırf muhalefet olmuş olmak için yazılar yazmayın.
Hepinize bol oyunlu günler diliyorum...
ps3web.tr selim basak incelemesidir