Killzone 2 -İnceleme-

Killzone 2 -İnceleme-

Mesajgönderen leonidas » 05 Mar Prş 2009, 00:55

Furkan ve birkaç arkadaşımız ile 4 gündür oynuyoruz. Furkan başka bir başlıkta demiş ki: "Selim Başak'ta başta beğenmedi, zaman tanıdı ve sonra şok oldu". Gayet haklısın Furkan kardeşim. 4 günde çok şey değişti oyunda.

Rütbe atladıktan sonra açılan sınıflar, perkler ve bu perklerin başarılı bir şekilde kullanılması sonucunda(bir oyunda 5 yeri tamir et gibi), diğer sınıflarında bunları kullanabilmesi yada karşı takımın oyuncusu kılığına girebilmek ve hedef oyuncuya suikast yapabilmek gibi özellikler gerçekten çok iyi tasarlanmış.

İlk gün sadece bir karmaşa içinde teamdeathmatch gibi gelmişti bana fakat 4 gün oynadıktan sonra, Jian'a da söylediğim gibi, oyun kendini taktiksel oynamaya doğru itiyor. Yakın zamanda her oyuncu en yüksek rank'e gelecek ve o zaman mecburen oyun içinde görev dağılımı yapılması gerekecek.

Haklı olarak beğenmeyenler de var tabiiki oyunu, her oyunu herkes sevecek diye birşey yok. Tahminimce bu başlık altına da "bence CoD serisi buna 5 basar" gibi yazılar eklenecektir(belkide bunu yazdım diye eklenmez ).

Benim fikrime göre, ki çok sayıda, genelde başarılı bir şekilde ve çok uzun yıllardır (26 sene kadar oldu ) oyun oynarım, Call of Duty serisi ile kesinlikle karşılaştırma yapılmaması gereken bir oyun. Bunu yazarken Cod daha iyi veya KZ daha iyi demiyorum. Türleri tam olarak aynı değil demek istiyorum. Nasıl Gran Turismo ile Burnout aynı klasmanda değil(biri daha simulasyon diğeri daha arcade), bu iki oyunda bu şekilde değerlendirilmeli bence.

Bu arada, Killzone2 hayatımda gördüğüm en iyi altyapıya sahip oyun diyebilirim. Killzone.com sayfasına PSN ID'im ile login olup biraz kurcaladıktan sonra hayretler içinde kaldım. Yaptığım maçların harita üzerindeki replaylerini bile gösteriyor.

Klan savaşları anlamında da direk olarak oyun içinden maç teklifi yapılması, turnuvaların düzenlenebilmesi bence çok başarılı. Gamebattles'da neler yaşandığını biliyorsunuz tabiiki. Hileciler, yanlış sonuç bildirenler, sonucu onaylamayanlar...

En önemli yönlerinden birisi de LAG olmaması, bu grafik ile 32 kişi lag olmayabiliyormuş demek. Diğer oyun firmalarının çoğu GG'den birşeyler öğrenirler inşallah.

Bu yazdıklarımın yanında, CoD serisindeki Search&Destroy'un tadı başka tabiiki...

Olumlu/olumsuz yorumlarınızı bekliyorum ama lütfen, bir gerçeğe dayanmayan sırf muhalefet olmuş olmak için yazılar yazmayın.

Hepinize bol oyunlu günler diliyorum...
ps3web.tr selim basak incelemesidir
leonidas
Üye
Üye

Psn: DARK-TURK
Favori Oyunlarım: modeern warfare2

Re: Killzone2

Mesajgönderen leonidas » 05 Mar Prş 2009, 00:58

bende hemen kendi görüsümü belirteyim bende oyunu bugün aldım furkan abi ile beraber saatlerce oynadım ve diyebilcegim hiç bise yok resmen asık oldum diyebilirim saten yukarıda selim basak kardesim herseyi anlatmıs bence C*TR aile olarak bu oyuna gecmeliyiz
leonidas
Üye
Üye

Mesajgönderen mushroom » 05 Mar Prş 2009, 01:00

leonidas yazdı:bende hemen kendi görüsümü belirteyim bende oyunu bugün aldım furkan abi ile beraber saatlerce oynadım ve diyebilcegim hiç bise yok resmen asık oldum diyebilirim saten yukarıda selim basak kardesim herseyi anlatmıs bence C*TR aile olarak bu oyuna gecmeliyiz
ethem değerlendirmeye alıcam bunu birde kendim denemek istiyorum..
bu kadar övgüyü hakeden bi oyun dediğiniz kadar var ise oynamamak mümkün değil..
Resim
Kullanıcı avatarı
mushroom
Patron
Patron

Psn: MuShRooM-TR
Favori Oyunlarım: MW2
COD 4-5
BOPS
Clan: T.C*
Ruh hali: Sk8tr

Mesajgönderen leonidas » 05 Mar Prş 2009, 01:15

abicim bilmiyorum oyun gittikce dahada cok sarıyo mutlaka biraz da olsa zaman tanımak lazım yani en kötü ihtimalle single player modu süper olmus obile yeter sesler grafik saten ömrü hayatımda ilk defa karsılastıgım bi grafik motoru kullanmıslar süper olmus
leonidas
Üye
Üye

Mesajgönderen Furkan » 05 Mar Prş 2009, 02:13

killzone2 elinde olan arkadaslar online ni sadece 3gun oynasin yemin ederim sasiracaklar 3gune bile gerek yok online daki butun karekterleri bir lobi acip gosteriyim inanin bana soook olucaksiniz sizlere yemin ediyorum.bir firsat verin ispatliyim fakat search & desroy cod gibi degil codun yerini tutmaz ama oyunun mantigi daha farkli oyun okadar stratejik ki anlatamam taktik mean diye bir mesleg gurubu var elinde kirmizi yesil yer belirleyici duman atiyo o duman senin dogus noktan oluyo haritaya tiklayip dumanin atildi yerden basliyon ilk onceleri hic adam vuramazken meslek guruplarini ve onlarin perklerini acinca olum makinasi kesildim dunya 800.su oldum 850 bin kisi icinde ben sizleri cok SEVIYORUM
Furkan

Mesajgönderen mushroom » 05 Mar Prş 2009, 03:10

Furkan yazdı:killzone2 elinde olan arkadaslar online ni sadece 3gun oynasin yemin ederim sasiracaklar 3gune bile gerek yok online daki butun karekterleri bir lobi acip gosteriyim inanin bana soook olucaksiniz sizlere yemin ediyorum.bir firsat verin ispatliyim fakat search & desroy cod gibi degil codun yerini tutmaz ama oyunun mantigi daha farkli oyun okadar stratejik ki anlatamam taktik mean diye bir mesleg gurubu var elinde kirmizi yesil yer belirleyici duman atiyo o duman senin dogus noktan oluyo haritaya tiklayip dumanin atildi yerden basliyon ilk onceleri hic adam vuramazken meslek guruplarini ve onlarin perklerini acinca olum makinasi kesildim dunya 800.su oldum 850 bin kisi icinde ben sizleri cok SEVIYORUM
senin için alacam ve de satmayacam..sırf senle oynamak için kardeşim..
Resim
Kullanıcı avatarı
mushroom
Patron
Patron

Psn: MuShRooM-TR
Favori Oyunlarım: MW2
COD 4-5
BOPS
Clan: T.C*
Ruh hali: Sk8tr

Mesajgönderen Furkan » 05 Mar Prş 2009, 03:20

mushroom yazdı:
Furkan yazdı:killzone2 elinde olan arkadaslar online ni sadece 3gun oynasin yemin ederim sasiracaklar 3gune bile gerek yok online daki butun karekterleri bir lobi acip gosteriyim inanin bana soook olucaksiniz sizlere yemin ediyorum.bir firsat verin ispatliyim fakat search & desroy cod gibi degil codun yerini tutmaz ama oyunun mantigi daha farkli oyun okadar stratejik ki anlatamam taktik mean diye bir mesleg gurubu var elinde kirmizi yesil yer belirleyici duman atiyo o duman senin dogus noktan oluyo haritaya tiklayip dumanin atildi yerden basliyon ilk onceleri hic adam vuramazken meslek guruplarini ve onlarin perklerini acinca olum makinasi kesildim dunya 800.su oldum 850 bin kisi icinde ben sizleri cok SEVIYORUM
senin için alacam ve de satmayacam..sırf senle oynamak için kardeşim..

kesinlikle pisman olmucaksin kardesim cok tesekkurler
Furkan

Mesajgönderen leonidas » 05 Mar Prş 2009, 05:14

mutlaka abicim bütün C*TR yi killzona beklıoruz
leonidas
Üye
Üye

Dön Killzone 2-3

• { RELATED_TOPICS }