Ps store'den Dlc indirme hatası!

Ps store'den Dlc indirme hatası!

Mesajgönderen Emİrs » 26 Mar Cmt 2011, 00:42

Playstation Store ilgili bir sorunum var.Playstation storeden bir ürün almaya çalıştığım zaman bütün bilgilerimi girdikten sonra 80023102 adlı hatayı alıyorum.Ürünü satın alıp indiremiyorum.Ve de Playstation Storedaki hesabımada (wallet) para aktaramıyorum.Bana yardım edebilirmisiniz.
Emİrs
Yeni Üye
Yeni Üye

Psn: Emjrs

Re: Ps store'den Dlc indirme hatası!

Mesajgönderen BLNT » 26 Mar Cmt 2011, 07:26

psn hesabınla bolge uyuşmalzıgın var..
YouR eGo iS My LeGo
Kullanıcı avatarı
BLNT
Admin
Admin

Psn: moshic06
Favori Oyunlarım: world at war
modernwarfare2
nba2k11
heavy rain

Mesajgönderen Thonci » 26 Mar Cmt 2011, 10:06

Emİrs yazdı:Playstation Store ilgili bir sorunum var.Playstation storeden bir ürün almaya çalıştığım zaman bütün bilgilerimi girdikten sonra 80023102 adlı hatayı alıyorum.Ürünü satın alıp indiremiyorum.Ve de Playstation Storedaki hesabımada (wallet) para aktaramıyorum.Bana yardım edebilirmisiniz.

Oyun kutusunda bir kod olması gerekiyor, BLES , BCES , BLAS , BCAS , BLUS , BCUS gibi. Devamında sayı geliyor. Kutunun ince tarafında var bu kod ne yazıyor orda. Eğer BLES veya BCES se Türk PSN den, BLUS veya BCUS sa US PSN den, BLAS veya BCAS ise Asya ülkelerinin PSN inden alabilirsin Kore veya Japonya gibi. Her oyunun ayrı bir kodu var.

Edit: Arkadaş ürün satın alamadığını ve para aktaramadığını söylemiş. Onun bölge koduyla alakası olduğunu sanmıyorum.
Resim

I'm the best damn thing that your eyes have ever seen.

Tam üye

Psn: OttomanEmpire08
Favori Oyunlarım: Killzone3
Clan: AvrL
Ruh hali: Sniper

Mesajgönderen KEMAL311 » 26 Mar Cmt 2011, 12:17

Thonci yazdı:
Emİrs yazdı:Playstation Store ilgili bir sorunum var.Playstation storeden bir ürün almaya çalıştığım zaman bütün bilgilerimi girdikten sonra 80023102 adlı hatayı alıyorum.Ürünü satın alıp indiremiyorum.Ve de Playstation Storedaki hesabımada (wallet) para aktaramıyorum.Bana yardım edebilirmisiniz.

Oyun kutusunda bir kod olması gerekiyor, BLES , BCES , BLAS , BCAS , BLUS , BCUS gibi. Devamında sayı geliyor. Kutunun ince tarafında var bu kod ne yazıyor orda. Eğer BLES veya BCES se Türk PSN den, BLUS veya BCUS sa US PSN den, BLAS veya BCAS ise Asya ülkelerinin PSN inden alabilirsin Kore veya Japonya gibi. Her oyunun ayrı bir kodu var.

Edit: Arkadaş ürün satın alamadığını ve para aktaramadığını söylemiş. Onun bölge koduyla alakası olduğunu sanmıyorum.

thonci adamın wallet(cüzdanında) para yok ki .Kredi kartı ile almaya çalışıyor oyunları.Bülent abinin dediği gibi bölgeleriniz uyuşmuyor.Eger psn hesabında para olsaydı oyun kodu ne olursa olsun indirirdi ama packler felan çalışmazdı.
Kullanıcı avatarı
KEMAL311
Gelismis Üye
Gelismis Üye

Psn: KEMAL311

Mesajgönderen mushroom » 26 Mar Cmt 2011, 12:34

en kestirmesi bir turk psn almanız ve onunla alışveriş yapmanızdır..
tabi oyununuzun bölge kodunun 2 olduğunu tahmib ederek bunu söylüyorum..
artık turk psn var işler daha raha işliyor..
siz bence buraya oyununuzun bölge kodunu(kutu üzerinde minik bir dünya ve üzerinde bir sayı ) yazın.
ona göre yardım edelim dostum.
Resim
Kullanıcı avatarı
mushroom
Patron
Patron

Psn: MuShRooM-TR
Favori Oyunlarım: MW2
COD 4-5
BOPS
Clan: T.C*
Ruh hali: Sk8tr

Mesajgönderen Emİrs » 26 Mar Cmt 2011, 16:10

Öncelikle hepinize teşekkür ederim tr psn hesabımdanda cod first strikeyi indirmeyi denedim ama gene aynı hatayı aldım bu arada oyunun bölge kodu 2 ve ince kutu tarafında yazanda bles01031
Emİrs
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen BLNT » 26 Mar Cmt 2011, 17:55

muhtemelen dedigim gibi oyunun turkiye bolgesine uygun olmadıgı ıcın turk psnden indirdigin harita oyuna uymuyor kardeş...
YouR eGo iS My LeGo
Kullanıcı avatarı
BLNT
Admin
Admin

Psn: moshic06
Favori Oyunlarım: world at war
modernwarfare2
nba2k11
heavy rain

Mesajgönderen Thonci » 26 Mar Cmt 2011, 18:11

BLNT yazdı:muhtemelen dedigim gibi oyunun turkiye bolgesine uygun olmadıgı ıcın turk psnden indirdigin harita oyuna uymuyor kardeş...

Uyuyor. 2. bölge diyor Türkiyedeki oyunlar 2. bölge zaten.

Bir şey soracağım, ek paketi aldıktan sonra mı hata veriyor yoksa alırken mi hata veriyor?

Edit: Hata kodunu araştırdım hesaba para eklerken çıkıyor sanırım. Kredi kartında sorun olması lazım kardeşim.

(80023102)
that code means you dont have funds in your account...

1: If your credit card number is appearing in x's (e.g.. 111xxxxxxxxxxx357) then retype it.

2: If you live in a flat/ apartment then placing your address on 1 or 2 lines might help

3: Is your credit card still valid?

4: Having your billing and residential infomation typed in the same might help.

Best bet is to make absolutely certain that you type the info in correctly - which is not made easy by some card providers.
Typical issues are extra spaces (especially if you have no middle name), or addresses which have (say) the town name on a different line to where you might expect it to be.

I hope i helped. :)

İngilizcesi iyi olan varsa çeviri yapsın lütfen :)
Resim

Tam üye

Mesajgönderen Psychotic-Turk » 26 Mar Cmt 2011, 18:29

Satın alıpta dlc çalışmasaydı bölge kodu ile alakalı olabilirdi ama siz satın almadığınıza göre bence kredi kartınızla ilgili bir durum var. adres bilgileri, kartın süresi vs. gibi bilgileri yanlış girmiş olabilirsiniz, ya da kartın süresi dolmuş olabilir. Alışverişe de kapalı olabilir.

bence önce kredi kartı bilgilerinizi delete yapın sonra baştan girin bilgileri tekrar deneyin, olmazsa pc'den store'a girip alışveriş yapmayı deneyebilirsiniz (sanırım öyle bir imkan vardı)
Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Psychotic-Turk
Genel Moderatör
Genel Moderatör

Psn: xX-PSYCHOTIC-TR
Favori Oyunlarım: Cod Serisi-UnchartedSerisi-Pes-Fifa
Clan: TurX

Mesajgönderen Emİrs » 27 Mar Pzr 2011, 01:11

Thonci yazdı:
BLNT yazdı:muhtemelen dedigim gibi oyunun turkiye bolgesine uygun olmadıgı ıcın turk psnden indirdigin harita oyuna uymuyor kardeş...

Uyuyor. 2. bölge diyor Türkiyedeki oyunlar 2. bölge zaten.

Bir şey soracağım, ek paketi aldıktan sonra mı hata veriyor yoksa alırken mi hata veriyor?

Edit: Hata kodunu araştırdım hesaba para eklerken çıkıyor sanırım. Kredi kartında sorun olması lazım kardeşim.

(80023102)
that code means you dont have funds in your account...

1: If your credit card number is appearing in x's (e.g.. 111xxxxxxxxxxx357) then retype it.

2: If you live in a flat/ apartment then placing your address on 1 or 2 lines might help

3: Is your credit card still valid?

4: Having your billing and residential infomation typed in the same might help.

Best bet is to make absolutely certain that you type the info in correctly - which is not made easy by some card providers.
Typical issues are extra spaces (especially if you have no middle name), or addresses which have (say) the town name on a different line to where you might expect it to be.

I hope i helped. :)

İngilizcesi iyi olan varsa çeviri yapsın lütfen :)

Alırken hata veriyor Benim gibi bu hatayı alan yok mu hiç ??
Emİrs
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen Thonci » 27 Mar Pzr 2011, 08:22

https://store.playstation.com/accounts/ ... m_index.vm

Emİrs buradan psn hesabınla giriş yap transaction managamentın altında add funds to your wallet gibi birşey var onu seç.
Sonra devam et kredi kartı bilgilerini yaz burdan olur umarım.
Resim

Tam üye

Mesajgönderen VaSisUySaL » 24 Oca Sal 2012, 23:33

Merhabalar. 20 Ocak'ta GT5'in Car Pack 1 ve 2'sini sanal kart yoluyla 30TL yükleyerek(kartıma) satın aldım, indirdim ve sorunsuz oynuyorum. Kart güvenlik amaçlı süresini günlük tutuyor, yani 100TL'de yükleseniz 10 lira harcadıysanız eğer ertesi gün 0'lanıyor. Tabi ki para kaybetmiyosunuz geri geliyo ama hesap sıfırlanıyo. Dün ve bugün 20TL yükledim Speed Test DLC'si ni almak için fakat (80023102) hatasını satın alma sırasında görüyorum. Hiçbir şekilde hesap bilgileriyle falan oynamadım kart'ı vb. hiçbişeyi değiştirmedim. Durup dururken bu hatayı alıyorum. Bilgisayar'dan da SONY'nin sitesinden denedim Wallet'a para aktamayı ancak orda da (Could not be funded) yazısıyla karşılaştım. Konu hakkında bilgisi olan varsa sevinirim. Teşekkürler..
Resim
Kullanıcı avatarı
VaSisUySaL
Yeni Üye
Yeni Üye

Psn: VaSisUySaL
Favori Oyunlarım: COD MW2,Black Ops,COD WAW
Clan: cCc*

Dön Ps3 Sorunları

• { RELATED_TOPICS }
    Cevaplar
    Görüntüleme