PS3 Jailbreak Hakkında Herşey!!!

PS3 Jailbreak Hakkında Herşey!!!

Mesajgönderen OTTOmaniaMAN » 01 Eyl Çrş 2010, 09:35

Playstation 3 bütün oyun aleminin şimdiye kadar gördüğü hack'lenmeye en dayanıklı alet bildiğiniz gibi. Bir kaç kere farklı hack gruplarından "hack'ledik, olayı çözdük, ISO çalıştırdık" gibi laflar geldiyse de şimdiye kadar hepsi fos çıktı. En nihayetinde PS3'te çalışan oyunlar, filmler, müzikler (sizin yükledikleriniz bile) iki-üç kez enktripte-dekripte oluyor, bu şekilde kullanıcıya sunuluyordu. Sistemin içerisinden, resmi yollardan müdahele edilmediği sürece kapalı bir kutu gibiydi Playstation 3.
Resim

Model ayırmıyor, hem Slim hem de Fat'te çalışıyor PSJailbreak.
Biliyorum, hepiniz Playstation 3'ü kıran aletle ilgileniyorsunuz ama önce size küçük bir hikaye anlatmak istiyorum. Eğer 2005-2007 arasında bir PSP'niz olduysa, bildiğiniz üzere PSP ilk dönemlerinde ISOLoader'lar ile ISO formatındaki oyunları hafıza kartından çalıştırabiliyordu, yani bugün olduğu gibi Custom Firmware mevzusu yoktu. İşte o dönemlerde aynı zamanda Sony çalışanlarının PSP'lere istedikleri Firmware'leri yüklemek için kullandığı bir pilin olduğundan, bu pilin aleti geliştirici moduna (debug mode) soktuğundan bahsedilirdi. İlk başlarda sadece bir söylenti olan bu durum, daha sonra birisinin bu pili ele geçirip birebir kopyalamasıyla gerçekliğe kavuştu ve sihirli pile günümüzde çoğu PSP sahibinin bildiği adı verildi: Pandora's Battery. Bu pille PSP'yi tamamen yazılım değiştirmeye açık hale getirebiliyor, istediğiniz firmware'i rahatlıkla atabiliyordunuz (hatta versiyon 1.50'ye bile döndürmek mümkündü). Bu pil PSP'nin homebrew'a ve "backup" kullanımına tamamen açık hale getirilmesine yardımcı oldu.

Tamam, biliyorum, sıkıldınız, "ee, Playstation 3'e geç" diyorsunuz. Bağlamak istediğim nokta şu: Ya birisi, PS3 için bu pilin aynısını, sadece USB stick formatında ele geçirseydi ne olurdu? Ben size söyleyeyim: PSJailbreak olurdu (hatta oldu bile). PSJailbreak ile PS3'ü aynı PSP'de olduğu gibi geliştirici moduna geçirebiliyor ve HDD'den oyun oynatmayı aktif hale getirebiliyorsunuz. Nasıl ama? Tamam, korsan ilk akla gelen şeylerden birisi, hatta çoğu kişi bunun için kullanacak ama ben de sürekli diskleri hangi kaba koyduğunu unutan biri olarak elimdeki oyun arşivimi komple HDD'ye atmaya hayır demem hani.

Alet şu anda 140 dolara satılıyor ve stok sağlayan sitelerin elindeki stoklar bitti bile (yalnız yorumlarda "nereden alabiliriz" diye sormayın lütfen, haberini yazıyor olabiliriz ama o kadar da değil yani). Kısacası almak istiyorsanız elinizi çabuk tutmalısınız, gerçi Türkiye'ye gönderi yapıp yapmadıkları konusunda hiç bir fikrim yok. Bir de, eğer aleti kullanmak istiyorsanız kesinlikle firmware'inizi güncellememelisiniz.

Peki neden bu kadar pahalıya satıyorlar sizce? Cevap çok basit aslında. Sony bir dahaki firmware güncellemesi ile bu açığı kapatacak ve bir süre sonra çok küçük bir kesme hitap edecek bu alet, bu yüzden olabildiğince yüksek fiyata satıp olabildiğince kar etmek istiyor satan elemanlar. Yani bu aleti alanlar muhtemelen bir sonraki Sony güncellemesinden sonra kullanamayacak, hatta yapımcıların sözlerine göre PSN'den de banlanma ihtimalleri de var. Riske değer mi? Sanmıyorum, ama bu biraz da kullanan kişinin bileceği ve karar vermesi gereken bir iş. Ben getirtmeyi düşünmüyorum şahsen, bu kadar kısa ömürlü olacağı tahmin edilen bir şey sizin işinize yarar mı bilemem. Yine de PS3'de homebrew'un önünü açtığı için gayet güzel bir gelişme.

KAYNAK
.
OTTOmaniaMAN
Emektar
Emektar

Re: PS3 Jailbreak Hakkında Herşey!!!

Mesajgönderen mushroom » 01 Eyl Çrş 2010, 09:41

alıntı varsa rica edeyim koraycım konu sakat çünkü :D
Resim
Kullanıcı avatarı
mushroom
Patron
Patron

Psn: MuShRooM-TR
Favori Oyunlarım: MW2
COD 4-5
BOPS
Clan: T.C*
Ruh hali: Sk8tr

Mesajgönderen Parn » 01 Eyl Çrş 2010, 09:48

mushroom yazdı:alıntı varsa rica edeyim koraycım konu sakat çünkü :D

:D Zaten bı konuda paylasmıstım Sony o usb aletı takılan ps lere banı attı bıle
PSP Hakkında sorun mu var PSP bolumunde ıstedıgını sorabilirsin ;)
PS3 Teknik Sorun Hakkında elımden geldıgınce yardımcı olurum ozel mesaj veya konu acmak yeterlı
Kullanıcı avatarı
Parn
Gelismis Üye
Gelismis Üye

Psn: parn14
Favori Oyunlarım: Call of Duty
Battlefield
Guitar Hero
Gran Tourısmo
FIFA 11
NBA 2K11

Mesajgönderen DOUBLE-TURK » 01 Eyl Çrş 2010, 10:37

sanirim alinti olmus eline saglik fakat nerden alinti onuda yazalim bir dahaki sefere kaynak önemli cünki bide bu firmware olayi zaten önceden söylenmisti firmware update etmeyin chip cikacak felan diye ve durduk yerde bu sözlerin üstüne gereksiz bir update yayinlandi sony tarafindan sirf acik kapatilsin diye bir icerik yoktu update de :)
Marifet soyundurmaksa bedeni,hayvanlar sizden daha medeni!
Aldaticilar sizi Allah ile aldatmasin Fatir Suresi 5.ayet
Resim
Kullanıcı avatarı
DOUBLE-TURK
Forum Kurucusu
Forum Kurucusu

Psn: DOUBLE-TURK
Favori Oyunlarım: Worms
MW2
Marvel
vs
Capcom
Bo
Clan: No.1
Skype id: wwsexyboy
Ruh hali: Paylasimci

Mesajgönderen OTTOmaniaMAN » 01 Eyl Çrş 2010, 11:49

Yönetici arkadaşlarım çok özür dilerim bir yandan çalışıp bir yandanda haber yapmaya çalışıyorum bazen aksaklıklar olabiliyo konu düzeltildi.teşekkürler
.
OTTOmaniaMAN
Emektar
Emektar

Mesajgönderen mushroom » 01 Eyl Çrş 2010, 12:09

ZagorkaTR yazdı:Yönetici arkadaşlarım çok özür dilerim bir yandan çalışıp bir yandanda haber yapmaya çalışıyorum bazen aksaklıklar olabiliyo konu düzeltildi.teşekkürler
CANINI YİRİM LA SENİN SENDE YÖNETİCİSİN OLM :D
Resim
Kullanıcı avatarı
mushroom
Patron
Patron

Psn: MuShRooM-TR
Favori Oyunlarım: MW2
COD 4-5
BOPS
Clan: T.C*
Ruh hali: Sk8tr

Mesajgönderen OTTOmaniaMAN » 01 Eyl Çrş 2010, 12:50

mushroom yazdı:
ZagorkaTR yazdı:Yönetici arkadaşlarım çok özür dilerim bir yandan çalışıp bir yandanda haber yapmaya çalışıyorum bazen aksaklıklar olabiliyo konu düzeltildi.teşekkürler

yi beni bitir beni tuncerrrrr:)
.
OTTOmaniaMAN
Emektar
Emektar

Mesajgönderen Stubborn » 01 Eyl Çrş 2010, 13:11

ZagorkaTR yazdı:
mushroom yazdı:

yi beni bitir beni tuncerrrrr:)

Ne oluyo len, forum mu Brookback mountain mi :) RDR oynasaniz sizin posse'ye katilmam ben :yo
Resim
Resim
ResimResimResimResim vs ResimResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Stubborn
Moderator
Moderator

Psn: McEmrahTr
Favori Oyunlarım: .
X360 ID = McEmrah

RPG tarzi oyunlar harici herseyi oynarim
Ruh hali: Kis geldi :S

Mesajgönderen omoguz » 16 Eyl Prş 2010, 22:47

Sevgili arkadaşlar PS3 jailbreaker USB den tak çalıştır çip çıktı. Aldım ve kullanıyorum. Hdd (harici veya dahili) ye alınan backupları medyasız(blueray) oynatıyor. fiyatıda 100 tl. USB olduğu için cihazada müdahale yok yani garanti falanda bozulmuyor. Tavsiye ederim
omoguz
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen OTTOmaniaMAN » 17 Eyl Cum 2010, 05:56

online oynayabiliyormusun?ben single oynasam ps2 devam ederim.
.
OTTOmaniaMAN
Emektar
Emektar

Mesajgönderen Parn » 17 Eyl Cum 2010, 09:44

omoguz yazdı:Sevgili arkadaşlar PS3 jailbreaker USB den tak çalıştır çip çıktı. Aldım ve kullanıyorum. Hdd (harici veya dahili) ye alınan backupları medyasız(blueray) oynatıyor. fiyatıda 100 tl. USB olduğu için cihazada müdahale yok yani garanti falanda bozulmuyor. Tavsiye ederim

3.42 de calısmıyor + PSN gıremessın cunku guncel uptade ıster ayrıca reklam yapmak forum ıcerısınde yasak oldugunu hatırlıyorum...
PS3 Teknik Sorun Hakkında elımden geldıgınce yardımcı olurum ozel mesaj veya konu acmak yeterlı
Kullanıcı avatarı
Parn
Gelismis Üye
Gelismis Üye

Battlefield
Guitar Hero
Gran Tourısmo
FIFA 11
NBA 2K11

Mesajgönderen Stubborn » 17 Eyl Cum 2010, 11:37

yassak kardesim jailbreak :) sony'nin bunca (30milyon) ps3 sattiktan sonra bunlara microsoft gibi goz yumacagini sanmam.

Xbox sirf oyuncularini rakiplerine kaptirmamak icin banlamiyor tonlarca kacan oynayan insani, sony gozunun yasina bakmaz adamin sonucta onun orjinal oyun oynamaya alismis, bunu benimsemis bir kitlesi var, sahte oynayani banlar gitsin xbox oynasin der.

zaten eger sadece offline oynanabiliyorsa gidip xbox alsan daha iyiymis birader.

sahteyi offline, orjinali online oynamana izin veriyor mu diye soracagim ama dedigim gibi sanmiyorum sony buna goz yumsun
Resim
Resim
ResimResimResimResim vs ResimResimResimResim
Kullanıcı avatarı
Stubborn
Moderator
Moderator

Psn: McEmrahTr
Favori Oyunlarım: .
X360 ID = McEmrah

RPG tarzi oyunlar harici herseyi oynarim
Ruh hali: Kis geldi :S

Mesajgönderen Parn » 17 Eyl Cum 2010, 13:09

Stubborn yazdı:yassak kardesim jailbreak :) sony'nin bunca (30milyon) ps3 sattiktan sonra bunlara microsoft gibi goz yumacagini sanmam.

Xbox sirf oyuncularini rakiplerine kaptirmamak icin banlamiyor tonlarca kacan oynayan insani, sony gozunun yasina bakmaz adamin sonucta onun orjinal oyun oynamaya alismis, bunu benimsemis bir kitlesi var, sahte oynayani banlar gitsin xbox oynasin der.

zaten eger sadece offline oynanabiliyorsa gidip xbox alsan daha iyiymis birader.

sahteyi offline, orjinali online oynamana izin veriyor mu diye soracagim ama dedigim gibi sanmiyorum sony buna goz yumsun

Yok abı PSN e ızın yok oyle jaılbreak cıkartıp onlıne oynayayım da yok cunku PSN gırmek ıcın uptade ıstıyor :D Sıngle oynıcak gıtsın xbox alsın dedıgın gıbı
Kullanıcı avatarı
Parn
Gelismis Üye
Gelismis Üye

Battlefield
Guitar Hero
Gran Tourısmo
FIFA 11
NBA 2K11