ck1903 yazdı:Arkadan düğmeden ps3 ü kapatın daha sonra cd çıkarma tuşuna basılı tutun ve arkadan düğmeyi açın ve cd çıkarma tuşuna bir süre daha basılı tutun ve ps3 fanlarını hızlıca çalıştırıp tozları dışarı atacak ve fanı temizleyecektir ve fan 10-15 saniye içinde kendiliğinden duracaktır..dikkat edin ortalık toz içinde kalabilir.. böyle önemli bir konunun eksikliğini gördüm ve buraya başlık açtım umuyorum ve tahmin ediyorum çok işinize yarayacak..Kendim denedim ve gayet güzel bir şekilde tüm tozları dışarı üfledi..Gayet güzel düşünülmüş bir özellik..işlem bittikten sonra arkadan tekrar ps3 ü kapatın ve açın daha sessiz bir ps3 emrinizde:))
Ps3 ü sağ tarafa doğru (hava boşluklarının olduğu yön) yatırınca otomatikman 10 sn. içine fan temizleme moduna geçiyor.
Slimlerde arkada kapatma açma tuşu yok. fişi çıkarıp, disc çıkarma tuşuna basılı tuttuğunuzda aynı işlemi yapıyor. Ancak bu yöntemin pek sağlıklı olmadığı ve ps3'ü bozulanlar olduğu da söyleniyor. Aslında bence de pek sağlıklı değil. Çünkü ps3'ün havalandırma kısımları çok geniş deliklerden oluşmuyor. Bu işlemi yaptığınızda bir kısım toz dışarı çıktığı gibi, dışarı çıkmayan tozlar ps3 içerisinde dağılıyor ve ulaşmaması gereken yerlere daha kolay ulaşıyor. Çünkü sıkışan toz her yere dağılıyor. Ben pek tavsiye etmiyorum.